Інтерв'ю для "Суспільного" надав голова фонду, Микола Козловський

Інтерв'ю для "Суспільного" надав голова фонду, Микола Козловський

У селищі Добровеличківка Новоукраїнського району Кіровоградської області відремонтують восьмиквартирний будинок для лікарів-переселенців і військових. Гроші на це виділяє благодійний фонд "Фортечний" з Кропивницького. Про це розповів засновник фонду Микола Козловський. Житло даватимуть безплатно за умови, якщо лікарі залишаться працювати в громаді.

Будинок, який планують віддати лікарям, зараз порожній. Він розташований у центрі й має чотири поверхи з вісьмома квартирами. Зі слів першого заступника голови Добровеличківської громади Олександра Яцевича, будівля належала "Кіровоградобленерго". Її 20 років не використовували. Деталі про стан будинку Олександр Яцевич не може сказати. Каже: потрібно вивчити, що там є, і за потреби провести електроенергію, водопостачання й каналізацію.

Цим усім займатиметься благодійний фонд "Фортечний" з Кропивницького. У січні він викупив недобудову в "Кіровоградобленерго". Зі слів Миколи Козловського, ідея належить голові громади Володимирові Осієвському.

"Влітку до мене завітав голова громади, який шукав підтримки у різних напрямках, – каже засновник фонду. – Він був зацікавлений, щоб лікарі й далі залишилися в Добровеличківці. Мій батько родом з Добровеличківського району. Я маю там багато знайомих і родичів і приблизно розумію, які там потреби".

Зі слів Миколи Козловського, будинок придбали за 470 тисяч гривень. Зараз разом з громадою фонд шукає організацію для виготовлення проєктно-кошторисної документації. Потім збиратимуть кошти на будівельні роботи. У скільки може обійтися реконструкція, не готові сказати ні в фонді, ні в громаді.

Детальніше:

Бажаєте підтримати наші проєкти?

Долучайтесь до підтримки діяльності Фонду «Фортечний» задля майбутнього