У Кропивницькому планують збудувати житло для постраждалих від війни

У Кропивницькому планують збудувати житло для постраждалих від війни

Благодійний фонд «Фортечний» планує профінансувати будівництво у Кропивницькому шестиповерхівки на 41 квартиру, власниками яких стануть постраждалі від війни з росією захисники та/або їхні сім’ї.

«Усе залежатиме від того, який об’єм фінансування нам вдасться залучити, – говорить засновник фонду Микола Козловський. – Якщо сума благодійних надходжень покриє вартість всього будівництва, то передамо всі сорок квартир. До речі, помешкання будуть повністю готовими до проживання в них: умебльовані та оснащені всією необхідною побутовою технікою».

БФ Фортечний

Шестиповерхівку планують звести неподалік ДОСААФу на ділянці 0,25 гектара. «Компанія-забудовник, – каже Микола Козловський, – проводить підготовчі роботи за власний рахунок, але профінансувати зведення житла на всі сто відсотків не може».

«Компанія, окрім виділення землі під новобудову, за власні кошти оформила проектно-кошторисну та технічну документацію, і, безсумнівно, братиме участь у фінансуванні проекту й надалі. Але, щоб якнайшвидше передати постраждалим від війни квартири, потрібна участь бізнесу й громадськості нашого міста та області», – пояснює засновник фонду «Фортечний».

БФ Фортечний

З 41 квартири 35 будуть однокімнатні, а 6 – двокімнатні. Кому саме передавати житло, вирішуватиме спеціально для цього створена громадська рада.

«До складу ради увійдуть близько дев’яти осіб, в тому числі – представники військових, обласної та міської рад, громадських організацій та інші», – зазначає Микола Козловський.

Засновник фонду обіцяє, що процес прийняття рішень щодо надання житла і саме будівництво будуть прозорими для громадськості й регулярно висвітлюватимуться у ЗМІ.

«Ми дивимося в майбутнє. Зараз допомагаємо нашим Збройним силам, але хочеться і потрібно думати про життя після нашої Перемоги», – наголошує засновник БФ «Фортечний».

Нині триває процес отримання дозвільних документів.

Бажаєте підтримати наші проєкти?

Долучайтесь до підтримки діяльності Фонду «Фортечний» задля майбутнього