"Ви живі? Ваші близькі живі? Ви у відносній безпеці? Значить, все нормально"

"Ви живі? Ваші близькі живі? Ви у відносній безпеці? Значить, все нормально"

Звучить як монолог з кінофільму. Але це наша реальність. Слова директора однієї з чернігівських шкіл, що постраждали в перший день війни.

Школа 1 (точний номер називати не можемо)

"Я намагалася, щоб всі, хто прийшов до школи, перебували в сховищі. Дівчинка з восьмого класу вбігала у школу, коли усе вже почало летіти, її порізало трохи", – каже директорка школи.

Жінка у цей момент стояла на першому поверсі й також отримала поранення: лишилась без верхньої повіки, яку довелось нарощувати, та вуха, яке довелось пришивати.

Школа 2 (точний номер називати не можемо)

“Вашого кабінету немає, інформатики немає, учительської немає. Я собі вночі уявила, що там взагалі вже нічого немає”, – з таких телефонних дзвінків почався ранок для директорки ще однієї зі шкіл Чернігова.

У результаті обстрілу в школі вибито 126 вікон, пошкоджено дах над спортивною залою, осікло шифер над основною будівлею і тепер затікає третій поверх.
І все це – не воєнні об‘єкті, не склади боєприпасів. Це – звичайні школи, у яких навчалися ДІТИ…

Частина зараз на етапі відбудови, але виникла інша проблема: пошкоджена система опалення й електропостачання навчальних та лікувальних закладів у Чернігівській, Харківський та Сумській областях.

Саме тому БФ «Фортечний» зараз збирає кошти на електрообігрівачі та генератори для шкіл, дитсадків та лікарень. Часу до зими залишилось обмаль, тому важлива будь-яка ваша сума!

Зробити внесок можна за посиланням
https://fortechnyi.com/charitable-donation

Бажаєте підтримати наші проєкти?

Долучайтесь до підтримки діяльності Фонду «Фортечний» задля майбутнього