Звіт

Звіт

Початок повномасштабної війни росії проти України 24 лютого 2022
року став для українців початком нової реальності – жахливої, непередбачуваної, темної і холодної. Тисячі ворожих снарядів і бомб були випущені по інфраструктурним та енергетичним об’єктам, аби знеструмити і заморозити нашу країну. Сотні тисяч житлових будинків, шкіл, лікарень зруйновані повністю або частково.

З настанням холодів існуючі проблеми енергопостачання загострилися ще більше: через регулярні масовані ракетні удари та дронові атаки країна занурювалася у тривалі блекаути, а регулярні відключення світла, відсутність мобільного зв’язку та інтернету стали чимось буденним.

Завдяки співпраці з міжнародною організацією Electriciens sans frontières, Благодійний Фонд «Фортечний» (м. Кропивницький, Україна) ініціював та наразі реалізує проєкт «Тепло там, де ти». В рамках проєкту волонтери фонду передали громадам Харківської, Чернігівської та Сумської областей, які найбільше постраждали внаслідок бойових дій, більше 2.500 одиниць різноманітних приладів (електрообігрівачі, світильники, газові плити, генератори та теплові
установки).

Команда фонду відвідала 83 точки розвантаження, проїхала десятки тисяч кілометрів доріг, працювала в безпосередній близькості від кордону та зони бойових дій. Завдяки підтримці французьких партнерів, фонду вдалося подарувати довгоочікуване світло і тепло лікарням, школам, інтернатам, пунктам незламності та іншим об'єктам критичної інфраструктури.

Партнерство між БФ «Фортечний» та Electriciens sans frontières довело: завдяки спільним зусиллям однодумців, для яких захист людських життів є абсолютним пріоритетом, можна досягти значних результатів. Спільно ми допомогли близько 340000 звичайних українців пережити холоди та поліпшили умови їх життя та побуту (у Сумській області - 33000 осіб, у Чернігівській – 145000, у Харківській - 162000), а доставлене закладам медицини, освіти та громадам якісне обладнання стане в пригоді і надалі.

Бажаєте підтримати наші проєкти?

Долучайтесь до підтримки діяльності Фонду «Фортечний» задля майбутнього